Servisne informacije

Na većini puteva u BiH saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu

Saopćenje

SARAJEVO, 15.aprila (FENA) - Zbog izvođenja radova  na redovnom održavanju u tunelu 1. mart na autoputu A-1 smjer Zenica jug - Lašva, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu. 

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad - Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj.  Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.  

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-20 Ustiprača - Goražde,  M-18 Semizovac - Vogošća (na ulazu u Vogošću),  M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj - Podpaklenik, M-4 Teslić - Karuše, M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima. 

Na većini puteva u BiH saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Na planinskim prijevojima skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi  Ivanica - Gornji Brgat  i Bosanski Novi - Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) D.V.