Servisne informacije     | 15.04.2019. 08:20 |

U BiH oblačno sa slabom kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - U Bosni i sjeveru Hercegovine jutros je u oblačno i lokalno pada slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 4, Sokolac 6, Bihać, Bugojno, Jajce i Sarajevo 7, Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 8, Brčko, Doboj, Livno, Srebrenica i Zvornik 9, Grude 10, Trebinje 11, Neum 12, Široki Brijeg 13 i Mostar 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 2Pa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša. U Hercegovini većinom će biti umjerena naoblaka. Slaba kiša povremeno može padati na sjeveru Hercegovine. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini rijetko može pasti kratkotrajan slab pljusak. Najizgledniji su na jugoistoku. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu danas će biti oblačno. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'