Bosna i Hercegovina     | 14.04.2019. 13:50 |

Na izgorenoj pijaci Arizona Gradačac još dolazi do manjih požara

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 14. april ( FENA ) – U povodu sinoćnjeg velikog požara na pijaci Arizona Gradačac u kojem je načinjena velika materijalna šteta, javnosti se obratilo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

- Dežurni tužilac je na terenu, zajedno sa istražiteljima OKP PU Gradačac i MUP-a  TK. Na terenu je i inspektor protivpožarne zaštite, a sa tužiocem je na teren  izašao i vještak elektro struke. Situacija je takva da se uviđaj trenutno provodi samo na dijelu lokacije gdje sigurnosni uslovi to dozvoljavaju – rekao je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović. Tuzlanskog kantona

Na drugom dijelu pijace,  prema unutrašnjosti, još se lokalno pojavljuju manji požari, koje  vatrogasci pokušavaju sanirati, ali se radi o lokacijama na kojim ima plinskih boca ili drugih zapaljivih predmeta. Također i prisutvo dima ne dozvoljava pristup svim lokacijama.

- Nakon potpunog gašenja i obezbjeđenja sigurnijih uslova počet će se sa uviđajem i na tom dijelu pijace. Obavljaju se sve potrebne istražne radnje, uzimanje izjava, izuzimanje snimaka nadzornih kamera, prikupljanje tragova i dokaza na dostupnim lokacijama.  Lokaciju obezbjeđuju pripadnici jedinice za specijalne namjene MUP-a TK- kazao je Arnautović.

Više informacija Tužilaštvo TK bi trebalo imati sutra.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nakon svađe s bratom u dvorištu zapalio više automobilskih guma

Najmanje četvero poginulih u požaru koji je zahvatio stambene blokove u Valenciji

Lokalizovan požar u napuštenom objektu u sarajevskom naselju Čengić Vila

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo