Regija     | 12.04.2019. 15:35 |

Brnabić u Dubrovniku: Pravi rezultati nas tek očekuju

FENA Cvita Kusić

DUBROVNIK, 12. travnja (FENA) - Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je u petak na summitu '16+1' u Dubrovniku kako je Srbija i dalje na vrhu liste zemalja s najvećim brojem zajedničkih realiziranih i ugovorenih projekata u oblasti infrastrukture s Kinom.

 Istaknula je da je Srbija "u okviru ovog formata" prepoznatljiva po kapitalnim infrastrukturnim projektima i zainteresirana i za jačanje suradnje, prije svega u oblastima digitalizacije, inovacija i obrazovanja.

 Srbija je također zainteresirana za suradnju u oblasti poljoprivrede, posebno izvoza jagnjećeg i goveđeg mesa, i mlijeka i mliječnih proizvoda, iz zemalja centralne i istočne Europe u Kinu, rekla je srpska premijerka.

 "Kina gradi nove financijske mehanizme u cilju prosperiteta na globalnom planu, poput Azijske infrastrukturne investicijske banke, i zadovoljstvo mi je da kažem da je Bord guvernera ove banke odobrio prijem Srbije u članstvo, čime smo postali dio zajednice koja sada broji 93 zemlje", istaknula je Brnabić.

 Također je naglasila spremnost Srbije, kao zemlje kandidata za članstvo u Europskoj uniji, da u skladu sa svojim mogućnostima, pruži maksimalan doprinos daljnjem jačanju strateškog partnerstva Kine i EU.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Brnabić najavila da će Dačić predsjedavati Vladom Srbije do izbora nove vlade

Brnabić: BDP Srbije je vrijedan skoro 70 milijardi eura

RH će na samitu NATO-a upozoriti na hibridno djelovanje ruskih saveznika u susjedstvu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta