Stranačke aktivnosti     | 11.04.2019. 13:48 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

 

Milorad Dodik nepovratno krenuo stazama Radovana Karadžića

Građanski savez (GS) smatra da nepojavljivanje zastupnika SNSD-a na sjednici PS BiH na kojoj se trebala rješavati akutna migrantska kriza je samo još jedan dokaz da Milorad Dodik najozbiljnije planira prozvesti krizu nesagledivih posljedica po cijelu zemlju.

Dok njegovi trabanti izmišljaju razloge za uspostavljanje rezervnog sastava MUP-a RS, Milorad Dodik svjesno opstruira institucionalna rješenja migrantskog vala koji je zahvatio našu zemlju. Uslijed nedolaska SNSD poslanika na hitnu sjednicu PS, onemogućen je jedinstven odgovor Bosne i Hercegovine na izražen sigurnosni i humantarni problem sa kojim se kao društvo i država moramo uhvatiti u koštac.

Građanski savez ovom prilikom upozorava javnost da Milorad Dodik planira iskoristiti nemogućnost adekvatne reakcije države BiH na migrantski val kako bi uslijed nerješavanja sigurnosnog aspekta migrantske krize opravdao formiranje rezervnog sastava MUP-a RS koji je planiran da postane pješadija RS-a u budućem scenariju odvajanaja RS-a od BiH.

Građanski savez podsjeća da je još prošle godine upozoravao na nesrazmjerno veliku nabavku oružja za potrebe MUP-a RS, te na izvođenje specijalnih jedinica MUP-a RS sa borbenim vozilima na entitetske granice na što je šira domaća i međunarodna javnost ostala nijema.
 
 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana