Regija     | 11.04.2019. 08:08 |

Plenković razgovarao sa Šarecom i kaže da nema drame u odnosima sa Slovenijom

FENA Agencije

BRUXELLES, 11. travnja (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je u četvrtak rano ujutro da je na marginama summita Europske unije kratko razgovarao sa slovenskim premijerom Marjanom Šarecom istaknuvši kako bi volio da Hrvatska i Slovenija sjednu za stol i riješe probleme.

Na upit je li bilo riječi o kritikama Slovenije, koja Hrvatsku proziva zbog vladavine prava, Plenković je rekao da tu nema ništa novo, prenosi Hina.

"To je kontinuirana teza. Ja bih volio da Hrvatska i Slovenija sjednu za stol i riješe probleme. Veselimo se što premijer Šarec danas dolazi u Dubrovnik na sastanak Kina plus 16 i opet ćemo malo razgovarati", rekao je Plenković.

Slovenija posljednjih dana optužuje Hrvatsku i njezinu obavještajnu službu za prisluškivanje i za pokušaje da intervenira u slovenske medije da o tome ne objavljuju priloge.

"Nema tu velike drame i nije to ništa novo. Uskoro su europski izbori i svatko mora imati neku malu temu i pokazivati kako štiti nacionalne interese", rekao je Plenković.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Plenković čestitao BiH na povijesnoj odluci i rekao da je RH uvijek uz nju

Plenković za RTV HB: Nekoliko zemalja imalo je rezerve prema otvaranju pregovora

Konaković i Plenković: Ne smiju se zaustaviti reformski procesi koji su pred BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo