Bosna i Hercegovina     | 10.04.2019. 11:56 |

Konferencija u okviru obilježavanja 70 godina NATO saveza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Centar za sigurnosne studije u saradnji sa Komisijom za NATO integracioni proces Bosne i Hercegovine, u okviru obilježavanja 70 godina NATO saveza, organizira sutra u Sarajevu konferenciju na kojoj će govornici i učesnici iz NATO-a i zemalja regiona podijeliti mišljenja i iskustva o pitanjima odbrane i sigurnosti koja prevazilaze granice pojedinačnih država.

Na konferenciji pod nazivom „Bosna i Hercegovina i regija, u svjetlu NATO saradnje i partnerstva“ će ujedno biti razmijenjena iskustva lokalnih, nacionalnih i međunarodnih aktera te razgovarano o unaprjeđenju saradnje zemalja u regionu.

Bit će razmatrana i saradnja u pogledu nacionalne sigurnosti država, posebno u odnosu na pojave koje ne potpadaju pod tradicionalne sigurnosne prijetnje.

To se prvenstveno odnosi na prirodne i druge katastrofe koje, zbog intenzivnih klimatskih promjena, sve više ugrožavaju ljudske živote i materijalna dobra. Također, bit će predstavljen i NATO program - Nauka za mir i sigurnost – najavili su organizatori.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Nikšić: Put u NATO je naša zakonska obaveza

Bećirović: NATO ima mandat prema Dejtonskom sporazumu da reaguje kada je ugrožen mir

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu