FENA biznis     | 08.04.2019. 09:59 |

U Visokom otvorena Poliklinika 'Dr. Strika'

FENA Saopćenje

U Visokom otvorena Poliklinika „Dr. Strika“ – zdravstvena ustanova sa najsavremenijim dijagnostičkim aparatima

 

U okviru svečanog programa povodom obilježavanja 7. aprila – Dana oslobođenja Visokog od fašizma danas je u prostorijama JU „Dom zdravlja“ Visoko otvorena nova privatna zdravstvena ustanova Poliklinika „Dr. Strika, opremljena sa posljednjom generacijom dijagnostičkih aparata pod nadzorom ljekara specijalista sa preko 20 godina radnog iskustva, zavidnih stručnih referenci i rezultata.

Svečanom otvorenju prisustovala je Općinska načelnica Amra Babić, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Visoko, premijer Vlade ZDK Mirza Ganić, investitori, direktor ove zdravstvene ustanove dr. Alija Strika, zvanice, kao i mnogobrojni građani.

Prigodnim govorom obratila se i načelnica općine Visoko Amra Babić kojom prilikom je zaželjela uspješan rad rukovodstvu i uposlenicima ove zdravstvene ustanove.

„Posebno me raduje što je otvorenje Poliklinike „Dr. Strika“ upriličeno baš na ovaj datum, kada se trebamo prisjetiti naše historije i borbe protiv fašizma koji nema početka ni kraja. Borba protiv fašizma je borba protiv različitosti. Ova poliklinika će našim građanima i građanima susjednih općina pružati kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Nadam se da će premijer i Vlada ZDK učiniti dodatne napore da se subvencionira dio ovih troškova, da će se višeulagati u zdravstvo i da će se dolaskom nove Vlade ispraviti višegodišnja nepravda prema Visokom i malim gradovima. Iako zdravstvo nije u direktnoj nadležnosti Općine Visoko, već godinama nastojimo unaprijediti zdravstvenu uslugu koju JU „Dom zdravlja“ Visoko pruža našim građanima,“ istakla je načelnica Babić.

Dr. Alija Strika se zahvalio svim strukturama vlasti koje su omogućile otvorenje ove zdravstvene ustanove. Obećava svim stanovnicima općine Visoko najkvalitetniju zdravstvenu uslugu uz najmodernije aparate koji do sada nisu bili dostupni u Visokom i okolini.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

JOB 'Unija veterana' Visoko domaćin obilježavanja Dana Armije R BiH

Ministar Šabani i gradonačelnik Ganić: Podrška razvojnim projektima u Visokom

Ganić: Građani Visokog trebaju koristiti ekološki prihvatljive energente

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!