Stranačke aktivnosti     | 05.04.2019. 20:01 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Građanski savez (GS) osuđuje današnji primitivni i necivilizovani napad na dvije osobe koji se desio ispred SCC. Mi u GS se zalažemo za moderno i civilizovano društvo zasnovano na vladavini prava i poštivanja standarda iz Europske konvencije o ljudskim pravima.

GS daje punu podršku organima reda u najbržem mogućem rješavanju ovog napada koji je motivisan mržnjom prema drugom i drugačijem. Danas je dan kada se sjećamo početka agresije na BiH koja je uzrokovana barbarskom mržnjom prema drugom i drugačijem i zato GS daje punu podršku svim pripadnicama manjinskih zajednica u BiH, gdje god da se nalaze.

Sarajevo je uvijek bilo utočište za one koji su bili žrtve fašizma i mržnje zbog svog identiteta. Ustav BiH garantuje pravo na slobodno okupljanje svih građana i zato će organizatori Parade ponosa koja je najavljena za početak septembra imati principijelnu podršku nas iz GS. Pozivamo i druge političke i društvene aktere da nam se pridruže u odbrani Ustavom garantovanih prava na slobodno okupljanje svih građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

GS

Vezane vijesti

Prijedlozi zastupnika DF-a i GS-a za Zavod Pazarić i ustanove sličnog tipa

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo