FENA biznis     | 05.04.2019. 15:48 |

Kralj Malezije posjetio štand Sarajevo halal-sajma na MIHAS-u u Kuala Lumpuru

FENA Saopćenje

Kralj Malezije Yang di-Pertuan Agong XVI Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah posjetio je danas štand Sarajevo halal-sajma (SHF) na MIHAS-u u Kuala Lumpuru. Gostoprimstvo kralju pružio je ambasador BiH u Maleziji Emir Hadžikadunić i predstavnici BBI banke.

Naime, BBI banka i BBI VIP Business Club u saradnji sa Međunarodnim malezijskim halal-sajmom (MIHAS Malaysia International Halal Showcase) organizirali su predstavljanje bh. kompanija na ovom velikom događaju.

MIHAS je jedan od najvećih svjetskih događaja posvećenih halal-industriji. Na ovogodišnjem MIHAS-u očekuje se preko 900 izlagača iz više od 40 zemalja. Domaćin je Ministarstvo za međunarodnu trgovinu i industriju Malezije, a organizator MATRADE HQ - Malezijska korporacija za razvoj vanjske trgovine.

„Bosna i Hercegovina je među najvećim halal tržištima u Jugoistočnoj Evropi. Također ima veliki potencijal da postane halal čvorište za globalne halal proizvođače u ovom dijelu svijeta. Imamo slobodan pristup tržištu EU-a sa potencijalnim tržištem od 600 miliona potrošača, koji uključuje i gotovo 50 miliona potrošača – muslimana, te pristup slobodnoj trgovini sa zemljama Jugoistočne Evrope i mnogim drugim zemljama. Halal proizvodnja u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal  zbog povoljne porezne politike. BiH ima najniži porez na dobit u svijetu (10%), najniži PDV u Evropi (17%). Proizvođači također mogu imati koristi od kvalificirane, obrazovane i relativno jeftine radne snage i različitih poticaja od strane države“, kazao je  ambasador Hadžikadunić, pozivajući malezijske privrednike da posjete i ovogodišnji Sarajevo Halal Fair( Sarajevo halal-sajam) SHF - koji će se od 26. do 28. septembra 2019. održati u Sarajevu.

 

 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom