Bosna i Hercegovina     | 05.04.2019. 14:30 |

Potvrđena optužnica Tihomiru Brajkoviću za poreznu utaju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Tihomir Brajković koja optuženog tereti da je počinio produženo krivično djelo porezne utaje ili prevare.

U optužnici se navodi da je optuženi Tihomir Brajković u svojstvu osnivača-vlasnika i osobe koja je u stvarnosti upravljala poslovanjem pravne osobe Tibra-Pacific d.o.o. Kiseljak izbjegao platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 200.000 KM.

Pravna osoba Tibra Pacific d.o.o. Kiseljak je u svojim zvaničnim knjigovodstvenim evidencijama prikazala, obračunala i putem podnošenja PDV prijava lažnog sadržaja, za porezni period 01.12.2007. - 31.12.2010. godina, ostvarila neosnovan i nezakonit dobitak ulaznog poreza u iznosu od 2.390.014,25 KM za koji je iznos nanesena šteta budžetu Bosne i Hercegovine, navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Njemačka vlada obećala se pozabaviti rastućim kriminalom

Narko bande jačaju, raste broj pucnjava u Bruxellesu, tvrde zvaničnici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta