Najave     | 05.04.2019. 12:56 |

U subotu Sportsko-rekreativni događaj za djecu i mlade Srebrenice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) -  Organizacija SOS Dječija sela BiH, koja u Srebrenici djeluje kroz SOS program jačanja porodica, u suradnji s Udruženjem „Trčanje i to“, u subotu organizira sportsko-rekreativni događaj za djecu i mlade.

Na poligonu ispred „Prve osnovne škole“ Srebrenica, će dječaci i djevojčice s članovima Udruženja „Trčanje i to“ moći razgovarati o važnosti i benefitima bavljenja sportom, uspjehu, pronalaženju motivacije unutar sebe, nastojanju da se prevladaju vlastita ograničenja i bude najbolja verzija sebe.

Bit će organizirana i utrka, a najboljima će biti uručene simbolične nagrade.

Osnovni cilj subotnjeg druženja je pružiti mogućnost djeci i mladima da uče o zdravim životnim navikama, da se socijaliziraju, te kvalitetno i strukturirano provedu slobodno vrijeme.

SOS program jačanja porodica koji u Srebrenici djeluje od 2015. godine, prevenira odvajanje djece od njihove porodice porijekla, ali i značajno povećava kvalitet života i poštivanje dječijih prava u porodicama koje su, prema Porodičnom zakonu i SOS ključnim dokumentima, prepoznate kao rizične, saopćeno je iz SOS Dječijih sela BiH.

Od početka 2018. godine realizira se i Projekt „Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u općini Srebrenica“ koji finansira Austrijska razvojna agencija, i porodicama se pristupa individualno.

Svakodnevno se pruža podrška iz područja obrazovanja, zdravstva, podrška usmjerena na ekonomsko osnaživanje, psihosocijalna podrška, unapređenje roditeljskih vještina.

Osim u Srebrenicu, gdje je trenutno uključeno 90 porodica, te 227 djece i mladih, SOS program jačanja porodica se realizira i u Sarajevu, Goraždu, Mostaru, Gračanici i Maglaju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' na Martovskom festivalu u Beogradu

Najave događaja za 26.03.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 26.03.2024. godine (utorak)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo