Bosna i Hercegovina     | 04.04.2019. 15:20 |

Akcije čišćenja Bihaća na kopnu i na vodi, 'Ekograđani' i 'Eko-regata'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 4. aprila (FENA) - Turistička zajednica Grada Bihaća u saradnji sa rafing-agencijama i Gradskim sportskim savezom u ovom mjesecu organizira akcije čišćenja i uređenja grada, te ekološku regatu na Uni pod sloganom "Ekograđani na kopnu i na vodi“.

-Prošle sedmice smo već čistili neke od najatraktivnijih turističkih destinacija u gradu Bihaću. Zajedno s građanima, učenicima srednjih škola i članovima rafting-agencija čistili smo naselja Golubić, Lohovo i Račić, dok su članovi italijanske organizacije IPSIA i učenici Katoličkog školskog centra čistili i uređivali područje oko trgovačkih centara i stambenih zgrada u gradskom naselju Ceravci. U narednim vikendima ćemo imati i prvu Eko-regatu, kako bismo našu Unu pripremili za tradicionalnu Una regatu - riječi su direktora Turističke zajednice Grada Bihaća Armina Amidžića.

Najavljeno je i kako će članovi biciklističkih klubova i planinarskih udruženja već narednog vikenda organizirati akciju uređenja rekreativnih, biciklističkih i planinarskih staza prema Plješevici, dok je prvu Eko-regatu najavio predstavnik rafting-agencija Edin Redžić.

-Eko-regatu smo sektorski podijeli na sve ovdašnje rafting-agencije. Čistit ćemo skoro cjelokupni tok rijeke Une od Martin Broda do Bosanske Krupe. Posebnu ćemo pažnju obratiti na dijelove Une u središtu Bihaća, koji su prilično zahtjevni za takve akcije. Naravno, nadamo se da će nam pomoći i naši sugrađani iz gradskih, ali i prigradskih naselja - dodao je Redžić.

Proljetne akcije čišćenja i uređenja grada i Eko-regata neki su od novih projekata Gradske turističke zajednica, koja i na taj način pokušava grad na Uni ponovo uvrstiti među najpoželjnije turističke destinacije u BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nagrađene najbolje fotografije u okviru konkursa 'Moje ljeto u Bihaću'

Prezentiran projekt nove turističke signalizacije u gradu Bihaću

Turistička zajednica Grada Bihaća na regionalnim i svjetskim sajmovima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'