Bosna i Hercegovina     | 04.04.2019. 14:26 |

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica pokreće projekt o zdravim navikama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Zaposlenim u javnim ustanovama i preduzećima, podložnim kontinuiranom radu u sjedećem položaju i fizičkoj neaktivnosti na radnom mjestu namijenjen je novi projekat "Zdrave navike za zdrave radnike", koji pokreće Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Namjera je da se smanje faktori rizika za zdravlje stanovništva, te će za svakog učesnika biti urađena analiza sastava tjelesne mase kroz više segmenata, napravljen individualni plan ishrane, kao i plan treninga sastavljen od zumbe, kardiotreninga prilagođen stepenu određene fizičke aktivnosti.

- Za učešće u projektu "zdrave navike za zdrave radnike" mogu se prijaviti zainteresovani sa područja Grada Zenica, oni koji imaju mogućnost redovnog svakodnevnog dolaska, zatim građani koji isključivo u javnoj ustanovi ili preduzeću, javnoj obrazovnoj, zdravstvenoj ustanovi (vrtići, škole, fakulteti, domovi zdravlja, bolnica, administracija…) Prijave je moguće popuniti zaključno sa srijedom, 10. aprila, putem online forme ili PDF dokumenta, koji se sa dodatnim instrukcijama nalaze u informaciji objavljenoj na web stranici Instituta - inz.ba - saopćeno je iz Instituta.

Osobe koje se prijave i budu odabrane na osnovu određenih parametara obavezuju se da će u potpunosti, tokom cijelog perioda projekta, krajnje ozbiljno pristupiti i provesti sve zadatke i upute, u najboljoj namjeri slijediti savjete stručnjaka, te poštovati dogovorene termine i preporuke.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Gradonačelnik Kordić s učenicima o natjecanju Civitas 'Projekt građanin'

Promocija ljudskih prava u poslovnom sektoru u BiH šansa za podizanje rejtinga poslodavaca

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana