Bosna i Hercegovina     | 04.04.2019. 12:55 |

Izaslanstvo MO i OSBiH položilo vijence na groblju Sveti Josip u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. travnja (FENA) - Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođeno ministricom obrane BiH Marinom Pendeš, položilo je vijence i upalilo svijeće na spomen-obilježju poginulim i umrlim braniteljima HVO-a na Rimokatoličkom groblju Sveti Josip u Sarajevu, povodu obilježavanja 27. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 14. obljetnice utemeljenja Prve pješačke (gardijske) pukovnije OSBiH.

U izaslanstvu MO i OSBiH nalazili su se i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OSBiH general-bojnik Ivica Jerkić i brigadni general Tomo Kolenda, a polaganju vijenaca nazočili su i predstavnici braniteljskih udruga HVO-a, te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća, u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu služena je sveta misa za poginule, umrle i nestale branitelje HVO-a, koju je služio kapelan OS BiH don Željko Čuturić.

U okviru trodnevnog programa obilježavanja 27. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 14. obljetnice utemeljenja Prve pješačke (gardijske) pukovnije OSBiH, koji je započeo jučer u Tomislavgradu i Orašju, aktivnosti će se nastaviti u Mostaru i Kiseljaku, gdje će se sutra održati i središnja svečanost u vojarni „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta