Sport     | 03.04.2019. 15:24 |

Ovog vikenda 8. međunarodni memorijal "Josip Katalinski Škija"

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Nogometni savezi Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo ovog vikenda organiziraju Međunarodni memorijalni turnir "Josip Katalinski Škija", u znak sjećanja na tog legendarnog bosanskohercegovačkog nogometaša.    

Turnir se održava osmi put, a okupit će "U-15" selekcije Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grada Beograda, te zajedničku ekipu Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

U prvom polufinalnom susretu u subotu, 6. aprila  na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sastaju se Makedonija i selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva (11.00 sati) a u drugom polufinalu Bosna i Hercegovina i selekcija Grada Beograda (14.00).

Susreti za plasman na programu su u nedjelju, 7. aprila na stadionu "Grbavica". Meč za treće mjesto počinje u 11.00, a finale u 14.00 sati.

Na dosadašnjim turnirima najuspješnija je bila selekcija Bosne i Hercegovine, koja je tri puta osvojila titule (2013., 2016. i 2017. godine), dok su po jednom pobjednici bili Hrvatska (2012.), Sjedinjene Američke Države (2014.),  Grad Beograd (2015.) i Makedonija 2018.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana