Najave     | 03.04.2019. 14:49 |

U Mostaru okrugli stol u povodu Svjetskog dana zdravlja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. travnja (FENA) - Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, u suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva i Udruženjem specijalista javnozdravstvenih disciplina Federacije BiH, organizira okrugli sto na temu "Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom - ljudski resursi u zdravstvenom sektoru u Federaciji BiH", koji će biti održan u četvrtak, 4. travnja, u Mostaru.

U fokusu će biti analiza kadra zaposlenog u zdravstvenim ustanovama u Federaciji BiH, planiranje specijalističke izobrazbe zdravstvenih djelatnika, kadar u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i javnom zdravstvu općenito te (e)migracija zdravstvenih radnika iz BiH.

Okrugli stol, koji se organizira u povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja - 7. travnja, bit će upriličen u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, s početkom u 11 sati.

Naime, Svjetska zdravstvena organizacija odlučila je da Svjetski dan zdravlja 2019. posveti pitanju univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom, kao jednom od ključnih segmenata održivog razvoja svake zemlje, s posebnim fokusom na značaj primarne zdravstvene zaštite.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja - Zdravlje je temeljno pravo svakog čovjeka

Sastanak predstavnika ZZJZ FBiH i Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost

U porastu broj oboljelih od karcinoma, u opasnosti zemlje s niskim dohotkom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana