Servisne informacije     | 02.04.2019. 16:39 |

BIHAMK - Na ulazu u Vogošću saobraća se sporije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac - Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.  

Zbog sanacionih radova jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka -Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, kao i na magistralnom putu M-2 u Neumu.

Za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Vremenski uvjeti su povoljni, a promet vozila umjeren. Upozorava se na sitnije odrone i napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. 

U noćnim satima izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelima Sikola I i Sikola II (M-17 Žepče-Maglaj), zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica - Gornji Brgat i Bosanski Novi - Dvor. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'