Stranačke aktivnosti     | 02.04.2019. 14:44 |

Saopćenje za javnost Naša stranka

FENA Saopćenje

Općinski odbor Naše stranke Bosanska Krupa uputio je Općinskom vijeću inicijativu za vanrednu sjednicu tog tijela s jednom tačkom dnevnog reda: Stavljanje van snage Odluke o komunalnim taksama i tarifi komunalnih taksi.

Odluka je objavljena u Službenom glasniku Općine Bosanska Krupa 17. januara 2019. Njome su komunalne naknade i takse povećane od 200 do 1000 posto. Zahtjev Naše stranke je da se iznos naknada i taksi vrati na onaj prošlogodišnji ili umanji. Također, traži se i da se svim poslodavcima koji su već uplatili naknade i takse po novom cjenovniku novci vrate.

Uz inicijativu dostavljena je i peticija s potpisima 120 privrednih subjekata s područja Bosanske Krupe.

Najveći problem predstavlja to što su takse i naknade uvećane bez adekvatnog obrazloženja.

Od Općinskog vijeća se traži da se ubuduće suzdrži od donošenja ovakvih i sličnih odluka bez prethodne konsultacija s privrednim subjektima s obzirom na to da se one direktno odnose na njih te utiču na njihovo poslovanje.

Pored inicijative, još je u planu niz aktivnosti koje će tretirati ovaj problem. Jedna od njih je javna tribina o štetnim posljedicama sporne odluke po poslovanje i opstanak privatnog poslovnog sektora u Bosanskoj Krupi. Pored članova poslovne zajednice i medija, očekuje se i učešće predstavnika aktuelne vlasti (predlagača i donosioca ove sporne odluke).

Pojedini poslovni subjekti s područja općine Bosanska Krupa posredstvom advokata Amira Ezića pokrenuli su zakonsku proceduru usmjerenu u pravcu osporavanja spornih odluka. Uskoro će se o tim slučajevima očitovati i nadležne institucije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo