Servisne informacije     | 02.04.2019. 11:04 |

Na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Povoljni vremenski uslovi i dobra prohodnost puteva, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. S obzirom da su meterolozi za poslijepodnevne sate najavili kišu, vozačima se preporučuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima.  

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.  

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.  

Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac). 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

U noćnim satima izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelima Sikola I i Sikola II (M-17 Žepče-Maglaj), zbog čega se saobraća usporeno-jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'