Sport     | 01.04.2019. 10:24 |

NBA - Pet ekipa u borbi za tri playoff pozicije na istoku

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Playoff sjevernoameričke košarkaške NBA lige počinje za 12 dana, a većina učesnika završnice najjače lige svijeta već je poznata. 

Na zapadu je poznato svih osam ekipa učesnica playoffa, dok se na istoku pet ekipa bori za preostale tri pozicije, iako su Charlotte Hornetsi nakon dva vezana poraza svoje šanse sveli samo na teoriju. 

Na zapadu playoff su izborili aktuelni prvaci Golden State Warriorsi, Denver Nuggetsi, Houston Rocketsi, Portland Trail Blazersi, Utah Jazz, L.A. Clippersi, San Antonio Spursi i Okhaloma City Thunder. 

Na istoku to su učinili Milwaukee Bucksi, Toronto Raptorsi, Philadelphia 76-ersi, Boston Celticsi i Indiana Pacersi, dok su u kombinaciji za preostale tri pozicije Detroit Pistonsi, Brooklyn Netsi, Miami Heat, Orlando Magic i Charlotte Hornetsi. 

Sinoć je odigrano sedam susreta, a najveće iznenađenje priredili su Atlanta Hawksi koji su na svom terenu savladali najbolju ekipu regularnog dijela sezone, Milwaukee Buckse sa 136:135. Pobjednički koš postigao je novajlija Trae Young. 

Oklahoma City Thunder izgubio je na svom terenu od Dallas Mavericksa sa 106:103. Oklahoma trenutno zauzima osmu poziciju na zapadu, što je veliki problem za ovaj tim s obzirom da u prvom krugu playoffa ide na aktuelne prvake Golden State Warriorse. 

Isti omjer pobjeda i poraza, ali i bolju statistiku, na sedmoj poziciji ima ekipa San Antonio Spursa koji su također sinoć na svom terenu iznenađujuće izgubili od Sacramento Kingsa sa 113:106. 

Rezultati:
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 136:135
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 103:106
New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 102:130
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 106:113
Denver Nuggets - Washington Wizards 90:95
Golden State Warriors - Charlotte Hornets 137:90
LA Clippers - Memphis Grizzlies 113:96

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana