Bosna i Hercegovina     | 30.03.2019. 12:11 |

OESS domaćin sastanka o provedbi Zakona o mladima u Federaciji BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. ožujka (FENA) - Napredak u provedbi Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu bio je središnja tema koordinacijskog sastanka koji je organizirala Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini u petak u Mostaru.

Na sastanku su se okupili predstavnici lokalnih vlasti i vijeća mladih iz općina Čitluk, Jablanica i Konjic, te Grada Mostara, kao i članovi udruženja mladih iz općina Ravno, Stolac, Čapljina, Neum i Prozor-Rama, gdje još nije došlo do osnivanja vijeća mladih, priopćeno je iz Ureda za informiranje OESS-a.

Sastanku su također nazočili i predstavnici izvršnih i zakonodavnih organa vlasti  HNŽ-a i  predstavnici Vijeća mladih FBiH.

Sudionici sastanka izrazili su spremnost na veći angažman u primjeni Zakona na cjelokupnom području HNŽ-a jer je upravo njegova primjena prepoznata kao jedan od načina za rješavanje problema nastalih zbog negativnih trendova vezanih za mlade, kao što su nezaposlenost i nedostatak prilika za ostvarenje mobilnosti.

Od usvajanja Zakona 2010. godine, u samo četiri od devet jedinica lokalne samouprave HNŽ-a osnovana su vijeća mladih, dok na razini te županije do toga još uvijek nije došlo. Zbog toga je mladima koji žive na području HNŽ-a teško da ostvare beneficije propisane spomenutim Zakonom i povežu se s vršnjacima posredstvom sličnih omladinskih struktura u drugim dijelovima BiH, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta