Servisne informacije     | 30.03.2019. 08:59 |

Na svim putnim pravcima preporučuje se maksimalno oprezna vožnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Radovi se izvode i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom- naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-2 u Neumu, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na svim putnim pravcima preporučuje se maksimalno oprezna vožnja. Posebno se upozorava na povećan broj biciklista i motociklista.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista) i Bosanski Novi-Dvor. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta