Stranačke aktivnosti     | 29.03.2019. 15:09 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Odluka Ustavnog suda BiH kojom se osporava Zakon o Danu Republike Srpske i pravo naroda da 9.januar obilježava kao Dan Republike pokazuje da je Ustavni sud u svojoj suštini Antiustavni sud koji negira konstitutivnost srpskog naroda, ruši temelje Ustava BiH i razgrađuje državnu zajednicu BiH.

Kvazi sud kojem je bila sporna i muzička melodija himne ''Bože pravde'', ali kojem nisu sporni 25.novembar i 1.mart, dok im je sporan 9.januar kao sekularni praznik, pretvorio se u ustavotvorca i instituciju koja nasilno mijenja ustavni poredak, majorizujući volju, identitet i konstitutivnost srpskog naroda i Republike Srpske.

Srpska demokratska stranka poziva sve institucije u Republici Srpskoj, kao i sve političke partije, da zaštitimo Ustav Republike Srpske, Dan Republike Srpske, kao temeljena demokratska prava Republike i njenih građana.

Na kraju, postavlja se pitanje kako bi se osjećali narodi razvijenih demokratija da im u Ustavnom sudu sjede stranci i to bez zakonskog osnova i da im svojim djelovanjem određuju praznovanje važnih datuma.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'