Bosna i Hercegovina     | 29.03.2019. 14:06 |

Tadić razgovarala s predstavnicima Ureda Nordijske policijsko-carinske suradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sastala se s predstavnicima Ureda Nordijske policijsko-carinske suradnje u Sarajevu, te razgovarala s časnikom za vezu ovog ureda Peterom Vallasteom i njegovim suradnikom Almirom Imamovićem.

Glavna tužiteljica na sastanku je predstavila instituciju Tužiteljstva BiH, unutarnji ustroj i nadležnosti, kao i do sada ostvarene rezultate rada.

Ured Nordijske policijsko-carinske suradnje, djeluje u okviru veleposlanstva Kraljevine Švedske u BiH, te okuplja policijske i carinske institucije iz pet nordijskih zemalja, a u svrhu zajedničkog djelovanja s agencijama za provođenje zakona u drugim zemljama, u borbi protiv prekograničnog kriminala, organiziranog kriminala, terorizma, krijumčarenja i drugih kaznenih djela s međunarodnim elementima.

Tužiteljstvo BiH sudjeluje u većem broju međunarodnih operacija, a u ranijem periodu realizirane su zajedničke aktivnosti i suradnja i s nordijskim zemljama, najviše s agencijama za provođenje zakona Kraljevine Švedske u nekoliko predmeta.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima što brže i efikasnije komunikacije i suradnje između institucija, a u svrhu jačanja vladavine prava, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prijedlog pritvora za 18 i mjera zabrane za pet osumnjičenih u predmetu 'Black tie 2'

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta