Sport     | 29.03.2019. 12:06 |

Pojačani Zrinjski traži prvu pobjedu na startu Lige za prvaka

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 29. ožujka (FENA) - HKK Zrinjski predstavio je u petak Roberta Rikića i Luku Igrutinovića, dva košarkaša s kojima će mostarski klub pokušati obraniti naslov prvaka Bosne i Hercegovine osvojen prošle godine.

- Nakon prvog dijela sezone i početka Lige za prvaka imali smo nekih desetak dana za odmorit se i riješiti neke problema s ozljedama. Tu su s nama dva nova igrača, Rikić i Igrutinović, i sad ulazimo u Ligu za prvaka s dobrom momčadi i ponovno ćemo se boriti za najviši plasman - kazao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić, dodavši kako je primarni cilj osigurati nastup u ABA 2 ligi.

Po njegovim riječima, protekla tri mjeseca Zrinjski se mučio s ozljedama i skraćenom rotacijom. Igralo se u ritmu dvije utakmice tjedno, a većinu utakmica na svojim plećima iznijelo je sedam igrača.

- Bilo je izuzetno teško. Slika se sada potpuno mijenja, međutim trebat će nam vremena da se uigramo - kazao je Vlašić.

Prvi ispit za košarkaše Zrinjskog je momčad tuzlanske Slobode. Utakmica se igra u subotu od 20 sati u dvorani na Bijelom brijegu.

- Igrali smo s njima prije 15-ak dana i nije bila nimalo laka utakmica. Oni su u jako dobrom ritmu i vjerujem kako nas čeka težak zadatak na otvaranju Lige za prvaka. To je momčad sastavljena od iskusnih igrača, koja ima dobrog trenera i očekujem veliku borbu - poručio je Vlašić.

Roberta Rikić, 219 centimetara visoki centar rodom iz Mostara, posljednje je tri sezone igrao u Igokei.

- Trener je rekao da je imao dosta problema s rosterom. Tu smo sada ja i Igrutinovića, neki ozlijeđeni igrači su se oporavili i slijedi period u kojem se nas dvojica trebamo uigrati. Svi su me odlično prihvatili i nadam se da ćemo pobjedom krenuti u Ligi za prvaka. Meni kao Mostarcu svakako bi bilo jako drago da obranimo naslov prvaka - istaknuo je Rikić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'