Bosna i Hercegovina     | 28.03.2019. 16:28 |

Izetbegović, Čović i Špirić: Intenzivirati rad na izmjeni izbornog zakonodavstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) -  Članovi Kolegija Doma naroda, predsjedavajući Bakir Izetbegović i zamjenici predsjedavajućeg Dragan Čović i Nikola Špirić razgovarali su danas sa šefom Misije OSCE-a u BiH Bruceom Bertonom.

Ambasador Berton posebno se interesirao za proces formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini. Kao prioritete u angažmanu Misije OSCE-a u BiH istaknuo je asistiranje u otklanjanju problema u procesu obrazovanja, razvoju demokratije i borbi protiv korupcije.

Članovi Kolegija iznijeli su nepodijeljen stav o potrebi traženja rješenja kako bi se što prije uspostavilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i radna tijela Parlamentarne skupštine BiH, čime bi se stekli uslovi da se pokrenu reformski procesi i rješavaju brojna otvorena pitanja.

Izetbegović, Čović i Špirić su istaknuli da je bitno intenzivirati rad na izmjeni izbornog zakonodavstva u BiH kako bi usklađivanje sa odlukama Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava bilo okončano prije izborne 2020. godine.

U tom, ali i u drugim procesima, rečeno je danas, neophodno je intenzivirati politički dijalog.

Članovi rukovodstva Doma naroda zahvalili su Misiji OSCE-a na podršci i pomoći u razvoju demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini i izrazili nadu da će ona takvu ulogu zadržati i u budućnosti, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo