Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 27.03.2019. 15:50 |

Pandža: Zrinjski je favorit, ali i mi imamo svoje adute

FENA

TUZLA, 27. marta (FENA) - Nakon što su plasmanom u Ligu za prvaka ispunili glavni cilj, košarkaši OKK Slobode žele otići što dalje i u drugom dijelu sezone.

Na startu ih čeka teško gostovanje u Mostaru protiv Zrinjskog, koji brani naslov prvaka, i koji je, prema riječima trenera Tuzlaka Josipa Pandže, glavni kandidat i za osvajanje nove šampionske titule.

- Oni su bili veoma jaki i prije nego što su se pojačali s još dva kvalitetna igrača. U prednosti su i zbog toga što su u domaćoj i ABA 2 ligi odigrali 50 službenih utakmica, a mi samo 22. Nama je hendikep što u ovih petnaestak dana nismo odigrali nijednu utakmicu, tako da ni sam ne znam kako ćemo funkcionirati sistemom igranja subota – srijeda, ali se nadam da ćemo se snaći – kaže Pandža u razgovoru za Fenu.

Često ističe da njegova ekipa ima kvalitetan roster i da se može nositi sa svim protivnicima. Uostalom, vidjelo se to nedavno u Mostaru gdje su, podsjeća, protiv Zrinjskog igrali na jednu loptu.

- Cijela ekipa je na raspolaganju za susret sa Zrinjskim, a jedino Jasmin Jakupović već sedam-osam dana vuče povredu. Nadam se da će nam, ipak, pomoći u Mostaru. Za samu utakmicu mogu reći da imamo neke svoje adute i da, ako se neke stvari poklope, možemo i slaviti. Naš cilj u Ligi za prvaka je izboriti nastup u play-offu – zaključio je Pandža.

Utakmica 1. kola Lige za prvaka Zrinjski – Sloboda igra se u subotu od 20 sati.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Musa MVP Endesa lige za septembar

Ponitka: Mi smo pepeljuga ovog Eurobasketa

Košarkašice BiH otputovale u Australiju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'