Stranačke aktivnosti     | 27.03.2019. 15:30 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Dr. Antonio Sesar izabran je za predsjednika sabora Hrvatske zajednice Herceg - Bosne na održanom IV. saboru danas u Mostaru.

Saboru je nazočilo oko 90 izaslanika, dužnosnika hrvatskog naroda sa svih razina vlasti, predsjednici stranaka, predstavnici crkve, kulturnih i obrazovnih institucija, braniteljskih udruga, gospodarstvenici te gosti.

Uz predsjednika sabora Hrvatske zajednice Herceg - Bosne dr. Sesara, za dopredsjednike su izabrani: Josip Jerković, Dražen Trlin i Ilija Cvitanović.

Također danas je izabrano i 11. članova Glavnog vijeća: Ivo Andrić Lužanski, Vlado Šoljić, Darijana Filipović, Lidija Bradara, Ljerka Ostojić, Nikica Tomić, Jasna Zlomislić, Ivica Karlović, Marijan Biškić, Ivan Jozić i prof. Mile Lasić.

Prisutnima se, uz ostale, obratio i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović.

„Proživili smo 28 godina koje su iza nas i možemo iskazati ponos za to vrijeme i mudre odluke koje smo donosili da bi smo sačuvali i zaštitili hrvatski narod“, kazao je dr. Čović.

Naglasio je kako je na prostorima gdje žive Hrvati i gdje je djelovala ova zajednica, hrvatski narod se i očuvao, suveren i jednakopravan.

„Za ona područja gdje nismo mogli organizirati ovaj sustav, imali smo progone, izgnanstva i težak povratak, i danas su ta područja prazna i oslobođena djelovanja hrvatskog nacionalnog interesa“, kazao je dr. Čović.

"Trebamo očuvati nešto što je prevrijedno a to je ovo ime Herceg Bosna. Ono što smo napravili od 2003. do danas, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor, okupili smo sve političke subjekte u BiH koji imaju bilo kakav legitimitet od općinske, županijske, entitetske razine i danas činimo jednu veliku obitelj u zajedništvu HNS-a.

Želim da na ovom saboru izaberemo adekvatno vodstvo prije svega predsjednika sabora koji može predvoditi kako bi sve dok se ne izborimo za svoju potpunu jednakopravnost na cijelom prostoru BiH predstavljene kroz legitimne predstavnike Hrvata u svakoj razini. Do tog vremena moramo do kraja organizirati HZ HB i sve druge institucije Hrvatskog naroda i tražiti zajedništvo“, poručio je dr. Čović na kraju svog obraćanja.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo