Najave     | 27.03.2019. 07:17 |

Godišnja konferencija OSCE-a u Sarajevu o prevenciji korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - U Sarajevu će danas biti održana godišnja konferenciju pod nazivom „Prevencija korupcije kroz primjenu informaciono-komunikacijskih tehnologija“, u organizaciji Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. 

Iz OSCE-a je saopćeno da je cilj konferencije predstaviti iskustva iz Slovačke i Crne Gore o ulozi modernih informaciono-komunikacijskih tehnologija u prevenciji korupcije, te podržati napore institucija vlasti na svim nivoima u BiH u implementaciji strategija i akcionih planova kao ključnih antikorupcijskih mehanizama.

Na konferenciji će učestvovati predstavnici relevantnih institucija, entitetskih vlada, kantona, općina, te predstavnici antikorupcionih timova i tijela, međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Najavljeno je da će se novinarima obratiti šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Bruce Berton, ambasador Republike Slovačke u BiH Martin Kačo, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić, te načelnik Odjeljenja za informacione tehnologije Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore Dušan Polović.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

OSCE - Studijska posjeta Gruziji omogućila bolje razumijevanje izbornog procesa

Misija OSCE-a: Odluke visokog predstavnika predstavljaju krajnju mjeru

Misija OSCE-a u BiH uručila vrijednu opremu agencijama za provođenje zakona

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!