Kultura     | 26.03.2019. 15:22 |

Prvi tomislavgradski mjuzikl uvršten u program 59. festivala djeteta u Šibeniku

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 26. ožujka (FENA) – Prvi tomislavgradski mjuzikl "Kralj lavova" uvršten je u program 59. međunarodnog festivala djeteta, koji se od 15. do 20. lipnja ove godine održava u Šibeniku.

Inače, ovaj je festival svojevrsni zaštitni znak Šibenika već više od pedeset godina, a u svijetu je prepoznatljiv kao jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija.

Festival je prvi put održan 1958. godine, kao realizacija inicijative i angažmana nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu, ali se ubrzo prometnuo u veliki i složeni festivalski mehanizam od međunarodnog značaja.

Veliki je ovo uspjeh mjuzikla "Kralj lavova", koji je prvi put premijerno izveden u rujnu prošle godine, a na kojem su s puno ljubavi radili polaznici Škole mjuzikla i glume koja djeluje u sklopu Kulturno informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu.

U realizaciji projekta sudjelovali su Federalno ministarstvo kulture, Fondacija za scenske umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete kulture i sporta te Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, kao i Općina Tomislavgrad.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica KIC- a Danijela Papić, navedene institucije prepoznale su ovaj projekt na kojem se radilo godinu dana, a njegov glavni cilj zasniva se na radu s mladima.

U glumačkom dijelu sudjeluje 28 mladih te određeni broj pratećeg osoblja, a sve pod mentorstvom i redateljskom palicom djelatnice tomislavgradske Glazbene škole Zrinke Lukač.

Inače, ovaj mjuzikl se zasniva na interpretaciji poznatog Disneyjevog crtića koji govori o odrastanju lavića Simbe, samo ovaj put na način kako su to osmislili, uz pjesmu i scenski nastup, polaznici Škole mjuzikla i glume.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mladi Goražda predstavljaju BiH na Festivalu djeteta u Turskoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo