Najave     | 26.03.2019. 08:13 |

Konferencija - Rezultati UN Zajedničkog projekta 'Dijalog za budućnost (DFF)'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Konferencija koja će sumirati rezultate prve godine implementacije UN Zajedničkog projekta “Dijalog za budućnost (DFF)” najavljena je za 26. i 27. mart u Sarajevu.

Fokusirat će se na diskusiju i podršku strukturiranom dijalogu koji se trenutno provodi u općinama širom Bosne i Hercegovine kroz mehanizam Lokalne dijaloške platforme koja se odvija uz podršku projekta "Dijalog za budućnost". 

Kako su najavili organizatori, cilj konferencije je podrška procesu dijaloga kroz prisustvo i podršku različitih važnih partnera u ovoj aktivnosti, s osvrtom na prvih 100 dana lokalnih dijaloških platformi.  

Najavljeni učesnici skupa su koordinatori projekta u 28 općina i gradova, partnera u projektu, (Sarajevo Centar, Stari Grad, Istočni Stari Grad, Ilidža, Istočna Ilidža, Pale, Sokolac, Trnovo, Novo Sarajevo, Novi Grad, Mostar, Banja Luka, Travnik, Novi Travnik, Vitez, Usora, Tešanj, Doboj Istok, Trebinje, Busovača, Bugojno, Kiseljak, Kreševo, Doboj, Bijeljina, Tuzla i  Brčko), kao i odabrani načelnici i gradonačelnici, predstavnici UN agencija, uz podršku Predsjedništva BiH.

Konferencija će omogućiti razmjenu  iskustava, umrežavanje i razmjenu naučenih lekcija u implementaciji aktivnosti u toku projekta "Dijalog za budućnost". Ovo će samom projektu dati priliku da nastavi aktivni pristup u oblikovanju podrške Lokalnim dijaloškim platformama, u procesu institucionalizacije mehanizma dijaloga. Prostor za dijalog će omogućiti razgovor o zajedničkim problemima i unaprijediti procese dogovora o zajedničkim rješenjima za lokalnu zajednicu, kao doprinos poboljšanju društvene kohezije i izgradnji mira.

Konferencija će također pružiti mogućnost općinskim koordinatorima da upoznaju organizacije civilnog društva, institucije i pojedince koji su odabrani kroz Javni poziv za prijavu projekta u okviru fonda za grant sredstava projekta "Dijalog za budućnost" u iznosu većem od 700.000 BAM. Odabrani projekti će  većinom biti implementirani u 28 općina i gradova.

Projekt "Dijalog za budućnost" koji implementiraju UNICEF, UNDP i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, posvećen je stvaranju prostora za dijalog u cilju promocije društvene kohezije. Finansira se novcem Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira (PBF).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predstavljeni rezultati projekta jačanja mreže podrške za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

U Goraždu trodnevna radionica 'Komunikacija sa ranjivim grupama'

Uz podršku Evropske unije počeo projekt 'Bolnica za plišane igračke'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo