Stranačke aktivnosti     | 25.03.2019. 16:12 |

Saopćenje za javnost PDA BIH

FENA Saopćenje

Predstavljanjem pisane publikacije – Biltena Pokreta demokratske akcije na press-konferenciji, održanoj u ponedjeljak, ova politička organizacija je obilježila prvu godišnjicu svog postojanja u političkom životu naše države.

-Biltenom smo željeli našim članovima i simpatizerima, ali i svima onima koje zanimaju rad i programski ciljevi PDA, pružiti rezime svih aktivnosti stranke u proteklom vremenu, počev od Inicijativnog odbora za formiranje novog političkog subjekta, preko Osnivačke skupštine do predizborne kampanje za Opće izbore. PDA je postala moderan pokret koji će doprinijeti dugoročnom razvoju svake lokalne zajednice, rekao je Samir Imamović, generalni sekretar stranke, koji je u ime Mirsada Kukića, predsjednika PDA BiH, članovima i simpatizerima čestitao prvu godišnjicu ove političke organizacije.

Potpredsjednik PDA Azmir Husić podsjetio je da je stranka formirana u namjeri da se zaustavi negativni trend trenutne političke scene, koja je u najvećoj mjeri bila svedena na zadovoljavanje ličnih ambicija i ciljeva pojedinaca, a na uštrb općeg napretka BiH.

-Od tada pa do danas možemo reći da smo jedna od najstabilnijih stranaka koje postoje na ovim prostorima, jer u svojim redovima imamo ljude koji žele da, zajedno sa građanima, grade BiH, što je i naznačeno u našem sloganu da jake lokalne zajednice, čine jaku BiH, naglasio je Husić.

Senad Alić, predsjednik Kantonalnog odbora PDA TK, osvrnuo se na činjenicu da je PDA, za samo šest mjeseci postojanja, na proteklim izborima osvojila blizu 40 hiljada glasova, te da se na Tuzlanskom kantonu našla iza dvije stranke, koje na političkom nebu BiH djeluju više od 25 godina.

-Kao mlad politički subjekt, sa zadovoljstvom možemo reći da imamo 13 mandatara, od čega osam u dvije kantonalne skupštine, četiri u Parlamentu FBiH, te jednog u Parlmentarnoj skupštini BiH, od kojih je jedan potpredsjedavajući Skupštine Posavskog kantona, a drugi delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Izrazio bih zadovoljstvo platformom i programskim ciljevima PDA, koje danas, kao svoje, prezentuju drugi politički subjekti. Očekujemo da se svi oni zalažu za programske ciljeve ove stranke u mandatnom periodu od četiri godine, a od kojih će poseban interes imati svi građani BiH, podcrtao je Alić.

Govoreći o radu Vlade TK u 2018. godini, Jakub Suljkanović, premijer TK, je istakao da je pažljiva potrošnja javnih finansijskih sredstava rezultirala suficitom u Budžetu TK, čime je stvorena pretpostavka za izmirenje dijela akumuliranog deficita iz prethodnih godina.

 

- Brojnim aktivnostima smo unaprijedili privredni ambijent, što je uz uspješnu implementaciju mjera poticaja zapošljavanja, dovelo do značajnog povećanja broja zaposlenih u odnosu na 2017. 
godinu. Izdvojio bih značaj potpisanih kolektivnih ugovora sa sindikatima radnika svih budžetskih korisnika što je doprinijelo njihovom povećanju plata, kazao je Suljkanović, te dodao da je proveden proces uspostavljanja Uprave policije čime je obezbijeđena i finansijska nezavisnost policije.

Munevera Bećarević, predsjednica Asocijacije žena PDA TK, naglasila je da PDA, kao bosanskohercegovačka, evropska, narodna stranka političkog centra, ima najjaču asocijaciju žena na područu BiH, u kojoj su svoje mjesto našle mnoge žene, te kojima ova stranka pruža priliku da same kroje svoju budućnost.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Elzina Pirić nova predsjednica PDA BiH

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!