Bosna i Hercegovina     | 23.03.2019. 11:29 |

Načelnica Drvara pozvala građane da izmiruju svoje komunalne obveze

FENA Mario Loncar

DRVAR, 23. ožujka (FENA) - Javno poduzeće "Komunalac" iz Drvara Poreznoj upravi FBiH duguje 820 tisuća maraka zbog čega je u posljednje vrijeme održan niz sastanaka općinskih predstavnika vlasti na čelu s novom načelnicom općine Dušicom Runić s menadžmentom tog poduzeća, kao i predstavnicima njihovog sindikata.

- Budući da je općina osnivač tog poduzeća, apeliramo na korisnike komunalnih usluga da redovito izmiruju svoje obveze jer je to jedan od načina da ovo poduzeće prebrodi dosta tešku poslovnu situaciju u kojoj se već duže vrijeme nalazi - kazala je Feni načelnica Runić.

Ona je na posljednjem sastanku od menadžmenta JP Komunalac zatražila da kroz svoje redovito poslovanje, počnu ostvarivati dobit, a ne da očekuju da općina rješava njihove nastale probleme i gubitke.  

Načelnica Drvara ponovila je kako posebno razumije poteškoće u kojima se nalaze zaposleni u "Komunalcu", no isto tako da od menadžmenta očekuje da napravi ekonomski elaborat u kojem će navesti mjere za sanaciju gubitaka i put k ostvarivanju dobiti.

 Istaknula je kako su predstavnici komunalnog poduzeća predlagali povećanje cijena komunalnih usluga u prvom redu vode,  kao i kreditno zaduživanje gdje bi im jamac bila Općina kako bi izmirili obaveze prema Poreskoj upravi.

Taj prijedlog o povećanju cijena usluga, kod načelnice Runić nije naišao na odobravanje, jer ona smatra da bi to postiglo negativan efekt posebno kod građana koji uredno izmiruju svoje obaveze.

- Povećanje cijena komunalnih usluga nije rješenje. Rješenje je da 'Komunalac' napravi detaljan plan sanacije postojećeg stanja te prijedlog mjera za povećanje prihoda, kao i da se kroz novi pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta izvrši preraspodjela radnika i na taj način uposle svi, a ne da neki rade, dok drugi ne izvršavaju nikakve radne zadatke - kazala je načelnica općine Drvar Dušica Runić.

Menadžment "Komunalca" istaknuo je veliki broj dužnika kako fizičkih tako i pravnih osoba, s tim da dug pravnih osoba s područja Drvara iznosi blizu pola milijuna maraka.

Vezano za taj problem, načelnicu su izvijestili da su prema dužnicima komunalnog poduzeća podnijeli tužbe, no da mjerodavni sud dosta sporo rješava te predmete.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Drvaru proglašeno stanje elementarne nepogode

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo