Bosna i Hercegovina     | 22.03.2019. 11:40 |

Izaslanstvo općine Travnik darovalo bebe rođene na Dan općine

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 22. ožujka (FENA) - Izaslanstvo Općine Travnik posjetilo je u petak Bolnicu Travnik i Hrvatsku bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić", kako bi uručilo darove majkama koje su prve rodile bebe na Dan općine.

Belma Ribo iz naselja Kljaci, općina Travnik, rodila je u bolnici u Novoj Biloj djevojčicu Ilmu, a glavna sestra Rodilišta i ginekologije Snježana Šećerović kazala je kako je porod prošao bez problema te da se majka i beba odlično osjećaju.

Općinsko izaslanstvo posjetilo je i Aidu Fodolović, iz travničkog naselja Slimena, koja je u Bolnici Travnik rodila dječaka Benjamina.

Šefica Ginekološko-porođajnog odjela u toj bolnici dr. Fatima Ćurić- Ljevaković naglasila je kako pri porodu nije bilo nikakvih problema te da je nakon Benjamina rođeno još pet beba.

Kao i prethodnih godina, u izaslanstvu, koje je posjetilo majke i bebe, bili su načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović i općinska tajnica Aida Daul.

- Roditeljima i bebama želimo puno zdravlja i sreće te ih očekujemo iduće godine na svečanom zajedničkom rođendanu - naveli su iz općinskog izaslanstva.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Lana Bošković prva je beba rođena u Mostaru

Životi 36 beba u bolnici Al Shifa u Gazi i dalje ugroženi

U Srebrenici održana jedanaesta po redu 'Konferencija beba'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!