Bosna i Hercegovina     | 22.03.2019. 11:05 |

Medžlis IZ Mostar organizira prikupljanje humanitarne pomoći za sirijski narod

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. ožujka (FENA) - U saradnji i koordinaciji s Muftijstvom mostarskim i Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus, Medžlis Islamske zajednice Mostar organizira humanitarnu akciju za pomoć narodu Sirije.

Iz Medžlisa IZ-e Mostar pozivaju sve džematlije da podrže ovu akciju koliko su u mogućnosti te dostave pomoć na jedno od sabirnih mjesta u Megamarktu u Zaliku i Bingu u Sutini.

Akcija u Gradu Mostaru trajat će od 22. do 24. ožujka, dok u prigradskim naseljima akcija traje sedam dana, a sabirna mjesta su džamije: Donja Drežnica, Gornja Drežnica, Podgorani, Karađoz-begova džamija na Potocima, Livač, Bijela džamija Vrapčići, Opine, Kočine, Gnojnice, Dračevice, te Sultan Sulejmanova u Blagaju.

Isključivo se prikupljaju brašno, ulje i tjestenina domaće proizvodnje. Drugi artikli mimo ova tri nabrojana neće se primati, kao ni artikli proizvedeni izvan Bosne i Hercegovine, priopćili su organizatori. 

- Ovo je izuzetna prilika da svi muslimani iz Mostara direktno i neposredno pruže svoju pomoć našoj braći u Siriji koji su dio neodvojivog muslimanskog umeta, a koji prolaze kroz velike golgote i iskušenja. Naša je obaveza da pomažemo nevoljnicima i da na taj način izrazimo naša suosjećanja. Ovim činom se prisjećamo islamskih principa da će onome tko bude na pomoći svome bratu Allah biti na pomoći i da će onome tko otkloni muku svome bratu Allah otkloniti brige i probleme - istaknuo je glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić.   

Konvoji prikupljene pomoći trebali bi stići do juga Turske, odnosno granice sa Sirijom, prije Ramazana. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta