Bosna i Hercegovina     | 22.03.2019. 11:15 |

Članovi Vijeća nacionalnih manjina BiH posjetiti općinu Prnjavor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Članovi Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, s predsjedavajućim Vijeća Andrijom Svatokom na čelu, posjetili su Savez nacionalnih manjina općine Prnjavor.

Tokom posjete razgovarano je o položaju nacionalnih manjina, kako na području općine Prnjavor i Republike Srpske tako i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Voditelj Kancelarije za nacionalne manjine općine Prnjavor Tomislav Durtka održao je kratku prezentaciju o istoriji nacionalnih manjina na području općine Prnjavor, naglasivši da je ona duga i da u toj općini živi najveći broj pripadnika nacionalnih manjina na prostoru BiH, te je zbog te činjenice ova općina već decenijama poznata i pod nadimkom "mala Evropa".

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover upoznao je prisutne sa trenutnim aktivnostima, realiziranim projektima i budućim planovima Saveza, te naglasio postojanje dobre saradnje Saveza sa lokalnom zajednicom Prnjavor.

Članove Vijeća, tokom posjete, primili su načelnik Općine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine općine Prnjavor Željko Simić koji su zaželjeli dobrodošlicu članovima Vijeća i zahvalili im što su odlučili da posjete i Općinu Prnjavor. Kako su istaknuli, ta komuna ulaže maksimalne napore da svi građani, uključujući i nacionalne manjine, na cijelom prostoru općine imaju ista prava i osjećaju se ravnopravno, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom