Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 13:27 |

Dani otvorenih vrata na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. ožujka (FENA) - Na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilišta u Mostaru održani su Dani otvorenih vrata s ciljem prepoznatljivost tog fakulteta u zajednici te upoznavanjem budućih studenta s mogućnostima studiranja i studijskim programima.

Dani otvorenih vrata uključuju širok raspon aktivnosti i prezentacija za srednjoškolce/maturante. Aktivnosti uključuju prezentacije studijskih programa, upoznavanje s laboratorijama kroz radionice i praktične vježbe te upoznavanje s projektima u koje su uključeni studenti, kao i sa životnom studenata na spomenutom fakultetu općenito, priopćio je Ured za odnose s javnošću mostarskog sveučilišta.

Jedan od značaja dana otvorenih vrata na FSRE ogleda se i kroz promoviranje važnosti tehničkih studija i izučavanja disciplina iz STEM područja kao važnih čimbenika obrazovanja budućnosti i razvoja gospodarstva u široj društvenoj zajednici općenito.

Kroz tri dana manifestacije Dani otvorenih vrata na FSRE, u posjet Fakultetu došlo je više od 10 srednjih škola i skoro 500 učenika završnih razreda iz svih dijelova BiH, a među kojim su srednje škole iz Mostara, Jajca, Livna, Tomislavgrada, Čapljine, Gruda, Ljubuškog, Širokog Brijega i Čitluka.

U organiziranju dolazaka učenika veliku pomoć je pružio "GIZ - Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH", koji je kroz projekte "Unaprijeđenje sveučilišnog obrazovanja iz oblasti automobilske mehatronike"  i "Povećanje konkurentnosti MSP-a kroz stvaranje udruženja poduzeća i uspostavljanje tvornice za učenje – Learning factory" omogućio dolazak dijelu spomenutih škola na Dane otvorenih vrata.

Također, kod dolaska učenika iz određenih škola na FSRE, svesrdnu pomoć pružili su "Školska naklada d.o.o. Mostar" i tvrtka "Alloy Wheels d.o.o." iz Jajca, kroz organiziranje prijevoza i druge poratne aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata na FSRE-u.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dani otvorenih vrata za dodjelu grant sredstava za institucije, organizacije i pojedince

Dani otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti od 6. do 8. marta

Dani otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti od 6. do 8. marta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'