Servisne informacije     | 19.03.2019. 14:34 |

U BiH sutra pretežno oblačno, u drugoj polovini dana razvedravanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u nizinama centralne i sjeverozapadne Bosne je zabilježen snijeg ili susnježica.

Temperature zraka u 13 sati: Ivan-sedlo 0, Bjelašnica 1, Bihać i Sarajevo 3, Bugojno, Drvar, Jajce, Sanski Most i Sokolac 4, Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica 6, Gradačac i Tuzla 7, Doboj, Mostar i Zvornik 8,  Bijeljina, Brčko, Široki Brijeg i Srebrenica 9, Stolac 12, Grude i Neum 14 i Trebinje 15 stepeni.

U BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini postepeno razvedravanje tokom dana, a u Bosni u večernjim satima. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnim, istočnim, zapadnim i djelimično sjevernim područjima Bosne sa kišom ili susnježicom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva sa slabom kišom ili susnježicom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 2, a dnevna oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!