Bosna i Hercegovina     | 18.03.2019. 13:40 |

KS - Ministar Filipović posjetio Muftijstvo sarajevsko

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović posjetio je danas Muftijstvo sarajevsko gdje su ga ugostili muftija Enes Ljevaković te predsjednik i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Jusuf Zahiragić i Kenan Musić, a tema razgovora bila je podrška radu vjerskih zajednica.

Ministar Filipović je podsjetio da Kanton godinama podržava vjerske zajednice, a od ove godine su u budžetu izdvojena sredstva za sanaciju i adaptaciju kulturno-historijskih i vjerskih objekata u KS.

Sredstva će biti raspoređena svim vjerskim zajednicama u iznosima do 15.000 KM, te će se utrošiti prema prioritetima koje one odrede.

- Povod moje posjete je upoznavanje sa prioritetima i gdje bi se raspoloživa sredstva mogla usmjeriti. Trudit ćemo se da ovu započetu saradnju sa Muftijstvom, kao pravnim licem zaduženim za obnovu vjerskih objekata u džematima proširimo, jer smo svjesni potreba na terenu - kazao je Filipović.

Muftija Ljevaković je izrazio zahvalnost za pomoć Kantona u obnovi vjerskih objekata, kojih je najviše na području općine Stari Grad.

- To su važni projekti i drago mi je da imamo podršku i na ovom planu. Nadam se da će dobra saradnja biti nastavljena - naglasio je muftija Ljevaković, saopćeno je iz Perss službe KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'