Svijet     | 17.03.2019. 11:57 |

Najmanje jedna osoba ubijena u napadu Palestinca na Zapadnoj obali

FENA Internet

JERUSALEM, 17. marta (FENA) - Najmanje jedna osoba je ubijena i dvije su ranjene u palestinskom napadu iz vatrenog oružja na okupiranoj Zapadnoj obali u nedjelju, javio je Izraelski radio.

Incident je počeo kada je Palestinac oteo oružje od Izraelca na raskršću u blizini jevrejskog naselja Ariel, i potom je otvorio vatru na njega, javila je TV stanica Kanal 13.

Napadač je nakon toga otvorio vatru na drugog Izraelca, ukrao je njegov automobil i pobjegao, i otvorio je vatru na autobusku stanicu kod drugog raskršća, ranivši trećeg Izraelca, navodi se u televizijskom izvještaju.

Izraelska vojska navodi u saopćenju da su se pucnjave desile na raskršćima Ariel i Gitai i da vojnici tragaju za napadačem.

Izraelski radio javio je da je jedna osoba ubijena i dvije su ranjene u napadu, od kojih je jedna u kritičnom stanju.

Palestinci, među kojima su mnogi pojedinci bez poznatih veza s militantnim grupama, izvode  napade na Zapadnoj obali od kraja 2015. i 2016., ali se učestalost takvih incidenata umanjila.

Izrael je osvojio Zapadnu obalu u Bliskoistočnom ratu u 1967. godini. Palestinci na toj teritoriji, kao i u pojasu Gaze pod vladavinom Hamasa, nastoje uspostaviti svoju državu s istočnim Jerusalemom kao prijestonicom. Izraelsko - palestinski mirovni pregovori propali su u 2014., prenosi  Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

UN - U nasilju bandi na Haitiju u ovoj godini više od 1.500 ubijenih

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 32.552

Izraelski vojnici ubili trojicu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo