Bosna i Hercegovina     | 14.03.2019. 17:38 |

Komšić: Nadam se da Hrvatska nije prešla crvenu liniju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je danas da će navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imati jako ozbiljne implikacije.

Komšić smatra da samo loše informisan i neupućen posmatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave "razvojem i unaprjeđenjem diplomatskih odnosa". Međutim, dodao je on, i u tim aktivnostima postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.

- Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizira tzv. političko-naučni skup o temi izmjena Ustava Bosne i Hercegovine, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog vaspitanja - ističe se u saopćenju iz Komšićevog kabineta.

Podsjeća da je od nadležnih sigurnosno-obavještajnih agencija Bosne i Hercegovine zatražena provjera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao "regionalne baze terorista".

- Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama - zaključuje Komšić u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo