Regija     | 14.03.2019. 14:37 |

SOA: Mektićevi navodi neistiniti i zlonamjerni

FENA Agencije

ZAGREB, 14. ožujka (FENA) - Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) kao neistinite i zlonamjerne odbacila je u četvrtak navode ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da je SOA (hrvatska obavještajna agencija) pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u Bosni i Hercegovini (BiH), čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za potpomaganje terorizma.

"Borba protiv terorizma je prioritet rada SOA-e i sve zadaće u suzbijanju terorizma provodimo profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Republike Hrvatske, naših saveznika u EU i NATO-u, kao i cijele Europe", navodi se u reakciji koju je SOA poslala Hini.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ustvrdio je u srijedu kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija, odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

"Smatramo da svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i sigurnosno-obavještajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost Republike Hrvatske, EU i NATO-a, a posebice same BiH", poručuju iz SOA-e.

SOA je od bosanskohercegovačke sigurnosno-obavještajne službe OSA-e zatražila službeno očitovanje o tim neistinitim navodima, a o njima će, kažu, izvijestiti i međunarodne partnere.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hrvatska: Milanović predložio Plenkoviću da Markića imenuju za v.d. ravnatelj SOA-e

Markić: Vjerujem da ćemo s OSA-om razjasniti optužbe iz BiH

Predstavljena knjiga 'Selefije u Bosni i Hercegovini 2' autora Srđana Puhala

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo