Bosna i Hercegovina     | 13.03.2019. 13:42 |

Višković-Minazi: U RS posluje značajan broj kompanija iz Italije

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13. marta (FENA) - Republika Italija je prošle godine bila na drugom mjestu zemalja s kojima je Republika Srpska (RS) ostvarila najveću vanjskotrgovinsku razmjenu – rečeno je tokom sastanka predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića s ambasadorom Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nikolom Minazijem.

Minazi je istakao da u RS posluje značajan broj kompanija iz Italije, koje zapošljavaju domaću radnu snagu, te da je namjera da se privredna i ekonomska saradnja nastavi i u budućem periodu.

Višković je ambasadoru Minaziju predstavio aktivnosti i mjere koje Vlada namjerava provesti u narednom periodu po pitanju unapređenja poslovne klime, uslova za ulaganja u RS, podrške realnom sektoru, te rasterećenju privrede.

Također, istaknuto je da je Vlada opredjeljena da kroz niz mjera, aktivnosti i zakonskih rješenja omogući što više investicija u realni sektor, te zadrži postojeća i otvori nova radna mjesta.

Razgovarano je i o projektima koje realizuju italijanske kompanije u RS i naglašeno da su turizam, poljoprivreda, metalna industrija, informaciono-komunikacione tehnologije, sektori s raspoloživim potencijalom za razvoj novih budućih projekata sa italijanskim investitorima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Mitsotakis: Mjere protiv navijačkog nasilja daju rezultate

Pakistanaki poslanici ponovo izabrali Shehbaza Sharfifa za premijera

Palestinski premijer podnio ostavku predsjedniku Abbasu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo