Regija     | 13.03.2019. 10:27 |

U tijeku istraga o deportaciji turskih državljana s Kosova

FENA Mladenka Krilic

PRIŠTINA, 13. ožujka (FENA) –Glasnogovornik Specijalnog tužiteljstva Kosova i specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je da je u tijeku istraga o deportaciji šest turskih državljana s Kosova u Tursku u ožujku prošle godine i dodao da je tužitelj u slučaju u fazi prikupljanja dokaza.

-Tužitelj u slučaju je u fazi prikupljanja dokaza -rekao je Hodža, dodajući da su i prije komisije pokrenuli istragu.

Kako se navodi, na osnovu izvešća istražne komisije kosovske skupštine, najveće prekršaje u ovom slučaju počinile su kosovska obaveštajna agencija i kosovska policija koje su uhitila turske državljane koji su legalno boravili na Kosovu i potom ih predale jednoj stranoj (turskoj) službi koja je izvršila nezakonitu ekstradiciju.

Kosovskoj skupštini će ovog tjedna na razmatranje biti dostavljeno izvješće parlamentarne komisije koja se bavila utvrđivanjem istine o deportaciji šest turskih državljana s Kosova u Tursku, na zahtjev turskoga predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, a zbog sumnje da su pripadnici pokreta kojim rukovodi Fethullah Gulen, čije izručenje Ankara potražuje od SAD.

Slučaj sporne deportacije ponovo se našao u žiži javnosti nakon reakcije veleposlanstava SAD, Nemačke i Velike Britanije u Prištini, koje inzistiraju na istini.

Šest turskih državljana deportovani su u tajnoj akciji izvedenoj u koordinaciji turske i kosovske obaveštajne službe, prenose Večernje novosti.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Kosovo: U nedjelju glasovanje za smjenu gradonačelnika u općinama sa srpskom većinom?

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'