Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 18:46 |

Brkić i eksperti NATO PDD-a o integracijskom procesu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH Josip Brkić, zajedno sa predstavnicima Odsjeka za NATO i PfP Sektora za multilateralne poslove MVP BiH, održao je danas cjelodnevni radni sastanak s ekspertima NATO PDD-a (Odjel za javnu diplomaciju), šefom tima za strategiju i komunikaciju Chrisom Rileyem i šefom strategije komunikacije u SHAPE-u (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) Markom F. Laityem.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva obrane BiH.

U uvodnom obraćanju Brkić je upoznao sugovornike s aktualnom situacijom u BiH, kao i s radom Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Predstavnici NATO PDD-a su upoznali prisutne s ulogom PDD-a u Strategiji komunikacije NATO-a koja predstavlja koordiniranu i odgovarajuću primjenu komunikacijskih aktivnosti, podršku operacijama i aktivnostima Saveza, a te aktivnosti se ostvaruju kroz javnu diplomaciju, civilno sudjelovanje kroz medije, vojne javne poslove, informacijske i psihološke operacije.

Predstavnici NATO-a su prezentirali "StratCom Frameworks" koji predstavlja plan i aktivnosti u realizaciji strateške komunikacije, a kao glavni principi strategije istaknuti su kredibilitet i jasnost poruke.

U sklopu Strategije komunikacije NATO-a analizirana je situacija u zemljama regije, kao i mogućnost njene primjene u BiH.

 

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Nikšić: Put u NATO je naša zakonska obaveza

Bećirović: NATO ima mandat prema Dejtonskom sporazumu da reaguje kada je ugrožen mir

Galić domaćin službenih aktivnosti organiziranih za 320 sudionika NATO konferencije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta