Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 17:11 |

Zvizdić - Bregu: Neophodno daljnje jačanje regionalne saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas s generalnom sekretarkom Regionalnog vijeća za saradnju (RCC) Majlindom Bregu i tom prilikom izrazio uvjerenje da će se dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Zvizdić je upoznao Bregu o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i rekao da je Vijeće ministara BiH završilo sve svoje obaveze u pogledu ispunjavanja preduslova za potpisivanje usaglašenog teksta Ugovora o roamingu, usvajanjem materijala na sjednici održanoj 11. marta i da je materijal upućen Predsjedništvu BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izrazio je zahvalnost Regionalnom vijeću za saradnju za svu podršku koju pruža saradnji u regionu, s posebnim naglaskom na saradnju u okviru Berlinskog procesa. Istaknuo je da je BiH privržena principima, vrijednostima i ciljevima na kojima se zasniva EU i da su BiH i njeni građani odlučni u namjeri da postanu sastavni dio evropskih društvenih, političkih i ekonomskih struktura.

Zvizdić i Bregu su se saglasili da je neophodno daljnje jačanje regionalne saradnje u okviru Berlinskog procesa i zapadnobalkanske šestorke i da je potrebno nastaviti provoditi aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje političkog dijaloga, jačanje regionalne saradnje i politike dobrosusjedstva.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Zvizdić uputio božićnu čestitku

Zvizdić: Potrebni su nam politička stabilnost i posvećenost neophodnim ekonomskim reformama

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom