Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 16:10 |

Općina Novi Grad sa 295.000 KM finansira sanaciju krovova 12 stambenih zgrada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Sarajevska Općina Novi Grad iznosom od 295.000 KM finasira popravku  dotrajalih krovova na 12 stambenih zgrada u naseljima Dobrinja, Alipašino Polje, Aneks, Švrakino Selo, Staro Hrasno i Čengić Vila.

Radnici firme „Bahen - Gradnja“ vrše sanaciju krovova zgrada u ulici Trg Nezavisnosti broj 20 u naselju Alipašino Polje i Trg zlatnih ljiljana broj 10 na Dobrinji, nakon čega će se pristupiti izvođenju radova na stambenom objektu u Bosanskoj ulici broj 15 na Alipašinom Polju.

Popravka oštećenih krovova radit će se i u ulici Antuna Branka Šimića broj 4  u Starom Hrasnom, Gradačačkoj broj 4 i 6. na Čengić Vili, Prijedorskoj broj 6 na Aneksu, zatim u ulici Safeta Hadžića broj 90 u Švrakinom Selu, Teheranskom trgu broj 7 na Saraj - Polju, u ulici Andreja Andrejevića broj 162, Hakije Turajlića broj 5, Salke Nezečića broj 2 i Salke Nezečića broj 14 na Dobrinji.

Općinske inspekcije vrše procjenu najurgentnijih oštećenja koja mogu izazvati opasnost u slučajevima oštećenja instalacija, te se kroz program hitnih intervencija vrši sanacija na tim objektima.

Najviše oštećenja je na krovovima zgrada, pa je stoga u godišnjem programu hitnih intervencija uglavnom više  sanacionih radova  na krovovima nego fasadama, saopćeno je iz općinske Pres-službe Novog Grada.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Autoceste FBiH: Na mostu Počitelj otklanjaju se nedostatci

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana