Kultura     | 12.03.2019. 13:43 |

Svjetski poznati etički haker dolazi na festival 'Dani komunikacija'

FENA Mladenka Krilic

ROVINJ, 12. ožujka (FENA)  – Najpoznatiji etički haker i konzultant u otkrivanju cyber opasnosti, Ralph Echemendia, koji dolazi na festival 'Dani komunikacija' u Rovinju (RH), poručuje: "Svi možete biti hakirani. Prijeđite preko toga".

Echemendia je svjetski poznat haker koji educira o opasnostima u cyber prostoru. Google, Microsoft i NASA angažirali su ga kako bi educirao njihove tehničke timove. Posebno je zanimljivo da je upravo Echemendia bio angažiran kao stručni konzultant na snimanjima hit serije Mr. Robot te filmova Snowden i Nerve, a ujedno je bio zadužen za otkrivanje tko je bez autorizacije pustio u javnost Eminemov album.

Život u online svijetu postao je svakodnevica, a tanku granicu između cyber sigurnosti i opasnosti otkriva upravo Ralph Echemendia koji je čest gost brojnih festivala na kojima dijeli iskustvo „hakiranja Hollywooda“. Popularne teme poput krađe identiteta, prodaje podataka, lažnih vijesti i ranjivosti kriptovaluta uvijek su pozdravljene ovacijama publike, piše Novi list.

Echemendia će u Rovinju educirati sudionike ne o tome zašto se hakiranje događa, već kako se događa i objasniti zašto svaki podatak – poput kreativnih procesa agencije ili povjerljivih informacija u oglašavanju – ima veliku vrijednost.

Festival 'Dani komunikacija' održat će se u Rovinju od 28. do 31. ožujka ove godine.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'