Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 09:15 |

Perduv: Danas je najtužniji dan od kada traje borba 'Pravde za Davida'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 12. marta (FENA) - Iz grupe "Pravda za Davida“ ukazali su da je danas najtužniji dan otkako traje njhova borba te najavili da će nastaviti da traže istinu i pravdu u ovom slučaju.

-Pokazali smo da borba nije prestala kada je otišao Davor. Danas odlazi i Davidovo tijelo, ali on ostaje s nama. Mi smo svi David. Danas je dan kada je poslana jedna poruka - mrtvi ovdje nemaju mira. David je blaćen poslije smrti, kao i njegovi roditelji i svi koji su stali uz njih - kazao je Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida", na Novom groblju u Banjoj Luci gdje je u toku ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića.

Ekshumaciji je prisustvovala Davidova majka, koja živi u Austriji, gdje će 15. marta biti ponovo ukopan njen sin.

Izmještanju tijela ovog 21-godišnjeg mladića prisustvuju i brojni građani, noseći Davidove fotografije i transparente na kojima piše "Stidiš li se državo“, "Ovdje ni mrtvi nemaju mira, Putuj Đakac“, "Ovdje je svako dotakao pakao".

Beživotno tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta prošle godine na ušču rječice Crkvene u rijeku Vrbas, šest dana nakon njegovog nestanka.

Njegovi roditelji i prijatelji smatraju da je ubijen, zbog čega su se devet mjeseci okupljali u centru Banje Luke, tražeći istinu i pravdu.

Iako se bliži godišnjica od nestanka, odnosno sahrane, istraga još nije otkrila sve detalje stradanja ovog mladića.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u "zločinačkoj državi“. 

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Novom Goraždu pronađeni posmrtni ostaci najmanje šest osoba

U Višegradu pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci žrtava nestalih u proteklom ratu

Na lokalitetu Prelovo u općini Višegrad ekshumirani posmrtni ostaci jedne žrtve proteklog rata

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom